Köpprocessen


Vill du bo i Brf Skogsstjärnan och är intresserad av hur ett köp går till? Här har vi sammanfattat de olika stegen vid köp av nyproduktion för att göra processen mer överskådlig.

1. Visning

På visningen får du ta del av planlösningar, priser och exempel på förhandsavtal. Här finns även möjlighet att titta på modellen över kvarteret. Vid detta tillfälle får du möta och ställa frågor till våra mäklare.

2. Förhandsavtal

Sedan är det dags att teckna ett förhandsavtal för din nya lägenhet och i samband med detta erläggs ett förskott om 50 000 kronor. Ett förhandsavtal är ett bindande avtal och för att teckna det krävs att du kan styrka din finansiering i form av ett skriftligt lånelöfte.

3. Upplåtelseavtal

Cirka tre till sex månader innan inflytt, även kallat tillträde, är det dags att teckna upplåtelseavtal. I samband med det erläggs en handpenning om tio procent av köpeskillningen, minus det tidigare erlagda förskottet.

4. Tillträde

Minst fyra månader innan inflyttning kommer du att få reda på det definitiva datumet för din inflytt. Slutlikviden, som är de kvarstående 90 procenten av slutpriset, ska vara erlagd senast en vecka innan ditt tillträdelsedatum.

Tillbaka