Köpprocessen


Vill du bo i Brf Skogsstjärnan och är intresserad av hur ett köp går till? Här har vi sammanfattat de olika stegen vid köp av nyproduktion för att göra processen mer överskådlig.

1. Säljstart

På säljstarten söndagen den 15 april får du ta del av bofakta, priser och exempel på avtal. Säljstarten sker på plats i Vega för att du ska få en känsla för området och var husen kommer att byggas.

Du får tillfälle att möta och ställa frågor till oss, vår arkitekt och mäklare.

2. Köpanmälan

Efter säljstarten lämnar du in en köpanmälan med vilka lägenheter du är intresserad av. Denna köpanmälan är ej bindande. Länk till köpanmälan kommer även att skickas ut till alla som har lämnat en intresseanmälan för projektet.

 

HÄR hittar du köpanmälan.

Köpanmälan ska vara oss tillhanda senast onsdagen den 18 april kl 19.

 

Därefter kontaktar mäklaren alla som har lämnat in köpanmälan i turordning.  Vårt kösystem är baserat på den dag du gjorde en intresseanmälan på Skogsstjärnans webbplats.

3. Förhandsavtal

Sedan är det dags att teckna ett förhandsavtal för din nya lägenhet och i samband med detta erläggs ett förskott om 50 000 kronor. Ett förhandsavtal är ett bindande avtal och för att teckna det krävs att du kan styrka din finansiering i form av ett skriftligt lånelöfte.

4. Upplåtelseavtal

Cirka tre till sex månader innan inflytt, även kallat tillträde, är det dags att teckna upplåtelseavtal. I samband med det erläggs en handpenning om tio procent av köpeskillningen, minus det tidigare erlagda förskottet.

5. Tillträde

Minst fyra månader innan inflyttning kommer du att få reda på det definitiva datumet för din inflytt. Slutlikviden, som är de kvarstående 90 procenten av slutpriset, ska vara erlagd senast en vecka innan ditt tillträdelsedatum.

Tillbaka